x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PD-L a plătit 45.000 € pentru un DVD cu Nicolae Ceauşescu

PD-L a plătit 45.000 € pentru un DVD cu Nicolae Ceauşescu

31 Mai 2010   •   00:00
PD-L a plătit 45.000 € pentru un DVD cu Nicolae Ceauşescu

"Târgoviştea noastră", un documentar de prezentare a municipilui Târgovişte, care a costat în jur de 45.000 de euro. Filmul face referire la anii 1968-1989, ca şi cum oraşul ar fi fost fără trecut până la Nicolae Ceauşescu şi parcă totul s-ar fi terminat odată cu moartea acestuia. În opinia realizatorilor, singurul lucru notabil care s-a petrecut după 1989 în Târgovişte, este alegerea lui Florin Popescu ca preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a lui Gabriel Boriga în funcţia de primar la Târgovişte.

Cum au ajuns Florin Popescu şi Gabriel Boriga personajele principale ale acestui DVD? Foarte simplu, prin încredinţare directă, a produc ţiei video, fără licitaţie, societăţii Ola Sport Management din Urziceni. Şi, bineînţeles, rezultatul a fost peste aşteptări, celor doi politicieni aproape dându-le lacrimile povestind de epoca în care au fost făcuţi pionieri.

Cu aspiraţie de monografie a municipiului Târgovişte, DVD-ul se referă strict la anii de dictatură comunistă fără a ţine cont de valorile istorice ale localităţii, reşedinţă domnească şi capitală a Ţării Româneşti între anii 1396 şi 1714, având timp de trei secole statutul de cel mai important centru economic politico-militar şi cultural-artistic al acestei provincii. Cum nu ar fi fost de ajuns, prezentarea celor intervievaţi a jucat o festă realizatorilor DVD-ului, astfel că fostul realizator TV Alexandru Stark este menţionat ca fiind poetul Constantin Manolescu. 




Citiţi articolul integral pe financiarul.com

×
Subiecte în articol: observator