x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PDL: Televiziunile patronate de Voiculescu şi Vîntu au intensificat campania de defăimare a preşedintelui Traian Băsescu

PDL: Televiziunile patronate de Voiculescu şi Vîntu au intensificat campania de defăimare a preşedintelui Traian Băsescu

01 Oct 2010   •   00:00
PDL: Televiziunile patronate de Voiculescu şi Vîntu au intensificat campania de defăimare a preşedintelui Traian Băsescu
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Deputatul PDL Sever Voinescu a lansat vineri, într-o conferinţă de presă, un atac dur la adresa lui Dan Voiculescu şi a lui Sorin Ovidiu Vîntu, arătând că "televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defăimare şi de calomniere" a preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL.

Cu toate acestea, Sever Voinescu a precizat, întrebat de ziarişti, că parlamentarii PDL vor merge în continuare dacă vor fi invitaţi la dezbaterile de la televiziunile patronate de Voiculescu şi Vîntu.

Sever Voinescu susţinut că opinia publică românească este "ţinta unei campanii dezlănţuite menite să justifice demiterea preşedintelui Traian Băsescu".

"De curând, atât domnul Sorin Ovidiu Vîntu, cât şi domnul Dan Voiculescu au avansat calendarul demiterii preşedintelui, iluzionându-se, pentru a nu ştiu câta oară, că românii îl vor urma. Televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defăimare şi de calomniere a preşedintelui şi a PDL", a spus Voinescu.

El a arătat că opinia publică trebuie să afle care sunt motivele reale "ale dorinţei maladive ale celor doi", menţionând că "adevăratele motive ţin de situaţia financiară şi judiciară a celor doi domni sau a celor foarte apropiaţi lor".

"După un drum lung şi anevoios, dosare de toate felurile care-i vizează direct sau le vizează afacerile au ajuns mai aproape de soluţionare. Iar perspectiva acestor soluţii îi sperie îngrozitor. Mai mult, din 2005 încoace, nici domnul Vîntu, nici domnul Voiculescu nu au mai putut să jefuiască după bunul plac din banul public", a apreciat deptutatul PDL.

El a arătat că, "în urma megaescrocheriei FNI", bugetul statului are de plătit sume colosale către miile de păgubiţi, adăugând faptul că AVAS ar avea de plătit aproape 100 de milioane de euro, iar CEC aproximativ 300 de milioane de euro.

"Motivele pentru care domnii Voiculescu şi Vîntu doresc cu ardoare demiterea preşedintelui Traian Băsescu nu sunt, aşadar, noi. Nici modul de operare nu constituie o noutate. Atacul politic este dat prin politicieni comandaţi, iar atacul mediatic prin jurnalişti aflaţi în soldă", a susţinut Sever Voinescu, arătînd că "PSD este în continuare la ordinele" lui Vîntu.

"De curând, domnul Victor Ponta a recunoscut public că partidul său se afla sub comanda domnului Sorin Ovidiu Vîntu acum câteva luni de zile. Ar fi o naivitate să credem că brusc această legătură a încetat. Se vede de la o poştă coordonarea dintre atacurile antiprezidenţiale ale lui Ponta şi campania mediatică a trustului domnului Vîntu", a menţionat Sever Voinescu.

El a mai spus că partidul lui Voiculescu este de multă vreme "partenerul de troc al «televiziunii contra locuri în Parlament» al PSD". "De această dată, asediul politico-mediatic împotriva preşedintelui Băsescu este încă şi mai josnic, pentru că speculează greutăţile obiective prin care trec toţi cetăţenii ţării în contextul nefericit al crizei economice", a adăugat Voinescu, apreciind că, în actualele condiţii, instabilitatea politică "este cel mai mare rău care poate afecta România".

În opinia lui Sever Voinescu, "toate aceste false teme, pe care le susţin mediatic" Voiculescu şi Vîntu costă scump România. "Dar lor nu le pasă. Să piară toţi, numai ei să scape! Dacă se poate, cu buzunarele doldora", a adăugat deputatul PDL.

El a arătat că acum zece luni toate manipulările menite să-l oprească pe Traian Băsescu să redevină preşedintele României au eşuat, PDL fiind convins că nici de această dată românii nu se vor lăsa manipulaţi. "În România a existat şi va exista întotdeauna o mare majoritate electorală decentă şi responsabilă pe care campania otrăvită de ură şi spaimă a domnilor Vîntu şi Voiculescu nu o va putea infesta niciodată", a adăugat Sever Voinescu.

×
Subiecte în articol: observator