x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PE, impotriva Cathedral Plaza

PE, impotriva Cathedral Plaza

de Jurnalul National    |    27 Sep 2007   •   00:00

Parlamentul European se opune construcţiei turnului Cathedral Plaza lăngă Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

Potrivit Mediafax, o declaraţie propusă in luna mai de europarlamentarii romăni a străns suficiente semnături in colegislativul UE pentru a deveni poziţia oficială a forului impotriva proiectului imobiliar dezvoltat de Millenium Building Development in centrul Bucureştiului.

Declaraţia a fost iniţiată de europarlamentarii PSD Adrian Severin, Daciana Sărbu, Radu Podgorean, Corina Creţu şi de eurodeputatul Silvia Ciornei.

Pănă marţi, documentul adunase 395 de semnături, in condiţiile in care, pentru ca o Declaraţie să fie adoptată de PE, este nevoie de 393 de semnături.

Documentul condamnă ferm construcţia ilegală a acestei clădiri, care pune in pericol Catedrala Sf. Iosif şi Palatul Mitropolitan Romano-Catolic, ambele inscrise pe Lista monumentelor istorice de arhitectură din Romănia.

De asemenea, se solicită Comisiei Europene şi Consiliului UE să condamne atitudinea autorităţilor romăne şi să declanşeze procedurile juridice ce se impun pentru a determina respectarea obligaţiilor comunitare privind conservarea şi protejarea patrimoniului cultural şi arhitectural.

Declaraţia privind Catedrala Sf. Iosif este prima iniţiată doar de europarlamentari romăni care este adoptată de PE.

×
Subiecte în articol: observator