x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe urmele lui Tăriceanu şi Năstase

Pe urmele lui Tăriceanu şi Năstase

de Jurnalul National    |    03 Aug 2007   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat ieri că a rugat mai multe firme de construcţii pe care le cunoaşte să cureţe ieşirea din Bucureşti spre Autostrada Soarelui.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat ieri că a rugat mai multe firme de construcţii pe care le cunoaşte şi cu care a lucrat atăt pe vremea căt a fost primar, căt şi in perioada petrecută la Ministerul Transporturilor să cureţe ieşirea din Bucureşti spre Autostrada Soarelui. Cocoţat pe un morman de gunoaie, preşedintele le-a declarat reporterilor că operaţiunea va fi făcută gratuit de respectivele firme de construcţii, pe baza principiului că ceva trebuie să se intoarcă la societate.

Băsescu a spus că gunoiul aruncat pe marginea drumului la Glina riscă să devină o emblemă a Bucureştiului, mai ales că problema nu cade nici in sarcina Primăriei din Popeşti-Leordeni, nici in cea a administraţiei Capitalei, pentru că terenul ar fi al Administraţiei Domeniilor Statului. Şeful statului a spus că doreşte să se implice in rezolvarea problemei pentru că sediul Preşedinţiei este in Bucureşti şi pentru că şi el, ca mulţi romăni şi străini, iese din Capitală pe acest drum. Băsescu a refuzat să comenteze faptul că in urmă cu o lună şi premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat nemulţumit de situaţia de la ieşirea pe Autostrada Soarelui. La inceputul lui iulie, Tăriceanu ameninţa că ii va sancţiona pe cei vinovaţi de dezastrul ecologic de la Glina. De atunci, Garda Naţională de Mediu a amendat cu 15.000 de lei Consiliul Local al comunei Popeşti-Leordeni, şi cam atăt.

CIRCULAŢIE OPRITĂ. Deşeurile de pe Cheiul Dămboviţei, despre care s-a estimat că ar incăpea in aproximativ 11.000 de camioane, au fost luate la ochi şi de Adrian Năstase, pe vremea cănd era premier. Insuşi preşedintele Băsescu a avut o iniţiativă similară in perioada cănd era ministrul Transporturilor. El a promis atunci, fără să se ţină de cuvănt, că va curăţa toate liniile de cale ferată care ies din Capitală.

Tot nemulţumirea preşedintelui a determinat Primăria Capitalei să inchidă timp de trei zile traficul rutier pe Cheiul Dămboviţei - tronsonul cuprins intre Podul Vitan-Bărzeşti şi Şoseaua de Centură. Circulaţia a fost oprită de aseară, motivul fiind lucrările de salubrizare din zonă.

×
Subiecte în articol: verde!