x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peace Corps: Voluntarii păcii au depus jurămîntul

Peace Corps: Voluntarii păcii au depus jurămîntul

de Alexandru Nastase    |    06 Mai 2008   •   00:00

Un număr de 37 de noi voluntari americani Pea­ce Corps au de­pus ieri ju­ră­mîntul într-o ceremo­nie des­fă­şurată la reşedinţa amba­sa­dorului Nicholas Taubman, aceş­tia urmînd să desfăşoare activităţi de volunta­riat în România în urmă­torii doi ani

Un număr de 37 de noi voluntari americani Pea­ce Corps au de­pus ieri ju­ră­mîntul într-o ceremo­nie des­fă­şurată la reşedinţa amba­sa­dorului Nicholas Taubman, aceş­tia urmînd să desfăşoare activităţi de volunta­riat în România în urmă­torii doi ani. Voluntarii tocmai au încheiat la Ploieşti un stagiu de pregătire de zece săptămîni, timp în care au învăţat despre istoria şi cultura Ro­mâniei şi le-au fost predate primele noţiuni de limbă ro­mână. Pe perioada pregătirii, ame­ricanii au locuit la familii ro­mâ­neşti, iar de mîine îşi vor începe mi­siunile în toată ţara.

 

ÎNFIINŢAŢI DE KE­NNEDY. The Peace Corps (Voluntarii păcii) au fost creaţi în 1961 de preşedintele John F. Kennedy pentru a promova pacea în lume şi prietenia între naţiuni. Crezul lui Kennedy era că voluntarii ame­ricani vor contribui la dezvoltarea socioeconomică a ţărilor în care îşi desfăşoarea activitatea. În cei 47 de ani, mai mult de 190.000 de ame­ricani au fost voluntari ai păcii în 134 de ţări.

În România, Corpul Volunta-rilor Păcii a fost înfiinţat în 1991. În momentul de faţă, 135 de voluntari activează în 40 de judeţe. Vo­luntarii nu beneficiază de salariu şi lucrează direct cu autorităţile române şi cu cetăţenii români acolo unde este nevoie de ei, fiecare în funcţie de domeniul pe care şi l-a ales. Cele patru sectoare de activitate ale voluntarilor sînt: predarea limbii engleze, dezvoltarea eco­nomi­că comunitară, dezvoltare instituţională, management şi edu­caţie de mediu.

×
Subiecte în articol: verde!