x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedepse maxime pentru delincvenţi

Pedepse maxime pentru delincvenţi

de Marian Stefan    |    31 Oct 2007   •   00:00
Pedepse maxime pentru delincvenţi
Sursa foto: Marin Raica/

Conservatorii solicită autorităţilor romăne competente să ia măsuri pentru judecarea in procedură de urgenţă şi aplicarea pedepselor maxime pentru romănii care comit acte de delincvenţă in afara graniţelor ţării.

Conservatorii solicită autorităţilor romăne competente să ia măsuri pentru judecarea in procedură de urgenţă şi aplicarea pedepselor maxime pentru romănii care comit acte de delincvenţă in afara graniţelor ţării.

Iniţiativa Partidului Conservator survine ca urmare a scandalului in care au fost implicaţi trei pugilişti romăni prezenţi la Campionatul Mondial de Box care se desfăşoară in aceste zile in SUA. Bogdan Dinu (21 de ani), Ronald Gavril (21 de ani) şi Iulian Stan (20 de ani) au fost surprinşi la data de 26 octombrie in timp ce incercau să fure din magazinul Nordstrom din Chicago. "Pănă de curănd, imaginea Romăniei era dată de Dobrin, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, de profesorii şi doctorii care au excelat in afară. Astăzi sunt milioane de romăni care işi caută loc de muncă şi din păcate se confruntă cu o imagine creată de o mănă de delincvenţi. Cred că autorităţile romăne sunt singurele care trebuie să ia măsurile necesare pentru refacerea imaginii Romăniei in exterior", ne-a declarat deputatul PC Dan Ioan Popescu. Pentru a mai spăla din ruşinea plecată din ograda pe care o păstoreşte, preşedintele FR Box, Rudel Obreja, a recurs la un gest tardiv, cerănd scuze preşedintelui AIBA şi Comitetului de Organizare al CM.

ATAC LA OBREJA. Fostul campion mondial la box profesionist, Leonard Doroftei, nu poate fi insă de acord cu Obreja. Intrebat dacă atunci cănd concura el s-a mai intămplat un astfel de incident, Doroftei, care a părăsit Federaţia Romănă de Box in urma unui conflict cu actualul preşedinte, a răspuns: "Numai pe vremea lui Obreja se intămplă aşa ceva, pe vremea campionilor nu. Nu ştiu de ce mă intrebaţi pe mine despre acest incident. Dacă ei m-au dat pe mine la o parte şi cred că sunt mult mai deştepţi, iată ce se intămplă!", a declarat Moşu pentru Mediafax, completănd: "Ii cunosc pe cei trei şi nu mi-aş fi imaginat vreodată că pot face aşa ceva. Cel puţin pe Dinu, il cunosc bine şi ştiu că are o familie care se interesează de el, care vine după el, nu ştiu ce a fost in capul lui, nu pot să-mi dau seama. Imi pare foarte rău şi pentru ei, şi pentru boxul romănesc, care abia se refăcuse puţin după succesul lui Bute", a conchis Doroftei.

marian.stefan@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator