x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Actualizarea pensiilor militare se va dezbate în Camera Deputaților. Suciu: PSD votează pentru

Actualizarea pensiilor militare se va dezbate în Camera Deputaților. Suciu: PSD votează pentru

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   16:20
Actualizarea pensiilor militare se va dezbate în Camera Deputaților. Suciu: PSD votează pentru

Proiectul de lege al PNL care vizează modificarea pensiilor militarilor intră în procedură de urgență în procedură parlamentară, iar marți ar putea figura pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, spune Daniel Suciu. El afirmă că PSD va vota pentru adoptare în forma inițiatorilor.

„Am convocat această ședință, tocmai pentru a dovedi că nu ne-am opus niciodată acelui proiect vis-a-vis de pensiile militarilor. Am primit și s-a înregistrat la Camera Deputaților punctul de vedere al Guvernului, iar imediat ce am luat act de acest lucru, am convocat ședința de Birou Permanent. Vom distribui în procedură de urgență la cele două comisii de buget finanțe și de apărare acel proiect de lege, împreună cu punctul de vedere al Guvernului. Până mâine dimineață (marți dimineață - n.r.) termen de depunere amendamentelor. Sper și chiar cred că cele două comisii, Comisia de apărare și de buget finanțe mâine se vor reuni, fie înainte de plen, fie în paralel cu plen, astfel încât mâine (marți - n.r.), pe ordinea de zi, să avem și la dezbateri, dar și la sesiunea de vot final, acel proiect de lege”, spune președintele interimar al Camerei Deputaților, Daniel Suciu.

El spune că parlamentarii PSD vor vota proiectul de lege și nu vor depune amendamente care să modifice fondul proiectului.

„Înțeleg că partenerii noștri de la Partidul Național Liberal insistă și au spus tot timpul că acest proiect de lege nu are elemente de neconstituționalitate. (...) Parlamentarii Partidului Social-Democrat vor vota, cred și sunt convins, în unanimitate, acest proiect de lege. Vreau să mai spun un lucru, nu obișnuiesc și nu obișnuim să intrăm în concursuri de popularitate. Am spus de la bun început că un asemenea proiect de lege nu se face pentru campanie electorală sau pentru a favoriza pe cineva sau pe altcineva. De aceea am privit cu regret și cu oarecare, dacă vreți, supărare modalitatea prin care cei de la Partidul Național Liberal au încercat să își facă campanie cu acest proiect. Am spus și atunci când, neloial, au depus un proiect de lege, deși înțelegerea din coaliția a fost alta, am spus încă de la bun început că susținem acest proiect de lege, dar avem nevoie, întrucât discutăm totuși de un impact financiar, avem nevoie și de o fișă financiară, așa cum se face la orice proiect de lege. (...) Eu nu pot să exclud din start că vor fi modificări dacă se vor impune, dar atenție de formă și nu de fond. Fondul rămâne același, vom elimina inechitățile din sistemul acesta vizavi de pensiile militarilor, iar acest proiect de lege va fi pus pe ordinea de zi în ședința de mâine a Camerei Deputaților, va fi votat de către toți parlamentarii PSD, fără de care acest proiect de lege nu avea cum să treacă. Iar ulterior va fi trimis spre promulgare președintelui României”, încheie Suciu.

Liderul deputaţilor liberali, Gabriel Andronache, a cerut deblocarea procedurii pe proiectul de lege referitor la modificarea pensiilor militare, pentru adoptarea lui luni, în Camera Deputaţilor. El a menţionat că proiectul nu are niciun fel de element de neconstituţionalitate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pensii militari suciu