x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Depresia scoate la pensie numeroși polițiști, jandarmi și pompieri. DNA verifică documentele medicale

Depresia scoate la pensie numeroși polițiști, jandarmi și pompieri. DNA verifică documentele medicale

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   09:45
Depresia scoate la pensie numeroși polițiști, jandarmi și pompieri. DNA verifică documentele medicale
Sursa foto: Antena 3 CNN

Procurorii DNA au deschis o anchetă, după ce mai mulți polițiști, jandarmi și pompieri s-au pensionat pe motiv de depresie.

Potrivit Antena 3 CNN, procurorii anticorupţie au ridicat mai multe documente legate de pensionarea pe caz medical a unor poliţiști, jandarmi și pompieri. Documentele au fost ridicate de la Direcția Medicală a MAI și de la Spitalul Gerota, spital ce aparține tot de Ministerul de Interne.

Surse juridice spun că mai mulţi angajaţi ai MAI ar fi ieşit la pensie cu diagnosticul de depresie şi alte boli asociate, iar anchetatorii au suspiciuni cu privire la legalitatea emiterii documentelor medicale necesare care să ateste că aceştia chiar suferă de bolile respective.

Dosarul a plecat de la o sesizare din oficiu a DGA referitoare la creșterea numărului de pensionari MAI cu diagnosticul de depresie.

Printre cazurile vizate de anchetatori este și cel al unui polițist care s-a pensionat recent, la 25 de ani, din Satu Mare, după ce în 2023 a fost prins drogat la volan. El s-a pensionat după 5 ani în sistem, invocând probleme de ordin psihologic.

”În cursul lunii februarie a.c., un cadru al Inspectoratului de Poliţie Județean Satu Mare şi-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, ca urmare a clasării medicale inapt pentru îndeplinirea serviciului în politie, conform deciziei medicale emisă de către unitatea medicală. Dosarul de pensionare al cadrului se afla în analiza, in vederea stabilirii dreptului la pensie” se arata în comunicatul transmis presei de către IPJ Satu Mare.

Potrivit presei locale, acesta ar fi fost declarat apt medical limitat la doar 4 ore/zi, ieșind la pensie cu 3.000 de lei/lunar.

 

×
Subiecte în articol: depresie pensionare politisti jandarmi dna