x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensionarii continuă protestele pentru a determina Guvernul să renunțe la înghețarea pensiilor

Pensionarii continuă protestele pentru a determina Guvernul să renunțe la înghețarea pensiilor

12 Feb 2021   •   12:25
Pensionarii continuă protestele pentru a determina Guvernul să renunțe la înghețarea pensiilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Federațiile pensionarilor anunță că vor continua protestele pentru a determina Guvernul să renunțe la hotărârea privind înghețarea pensiilor, potrivit unui comunicat de presă.

„Federaţia Naţională a Pensionarilor din România protestează împotriva hotărârii Guvernului de a nu majora pensiile în 2021, îngheţându-le, şi cere să se reconsidere această hotărâre nedreaptă.(...) Federaţia noastră, Uniunea Generală a Pensionarilor şi Federaţia Unirea vor continua să acţioneze, folosind toate formele legale de protest, pentru a determina Guvernul să anuleze hotărârea de îngheţare a pensiilor în acest an", se menţionează în comunicatul FNPR.

Reprezentanţii Federaţiei precizează că pensionarii reprezintă unul dintre grupurile sociale cele mai afectate de sărăcie, în condiţiile în care peste 30% dintre pensionari au venituri lunare lunare mai mici decât pragul sărăciei. Astfel, aceștia atrag atenția că hotărârea de a îngheța pensiile este, în realitate, o hotărâre de adâncire a sărăciei pensionarilor.

Totodată, reprezentanţii pensionarilor afirmă că argumentele prezentate privind lipsa resurselor financiare, care ar permite majorarea pensiilor conform legislaţiei în vigoare, sunt respinse, deoarece „nu lipsa resurselor, ci modul defectuos în care sunt gospodărite finanţele ţării şi mai ales lipsa voinţei politice a guvernanţilor reprezintă cauza a ceea ce pensionarii trăiesc azi".

 

×
Subiecte în articol: pensionari protest pensii