x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensionarii vor rediscutarea Legii pensiilor

Pensionarii vor rediscutarea Legii pensiilor

27 Sep 2010   •   00:00

Peste 67.000 de pensionari au semnat petiţia iniţiată de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România pentru rediscutarea Legii pensiilor în Parlament şi eliminarea modificării modului de calcul al punctului de pensie.

Petiţia a fost iniţiată de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România, după votarea Legii pensiilor în Parlament, pentru a atrage atenţia asupra faptului că pensionarii nu pot accepta ca punctul de pensie să nu mai fie corelat cu salariul mediu brut pe economie. Pensionarii solicită rediscutarea actului normativ.

Iniţiatorii petiţiei susţin că 67.840 de pensionari au semnat documentul în perioada 16-27 septembrie, cerând o nouă dezbatere a legii pentru a fi eliminată prevederea care modifică modul de calcul al punctului de pensie reglementat prin Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii. Solicitarea semnatarilor petiţiei a fost comunicată şi preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat astăzi că Biroul Permanent Naţional a votat, în unanimitate, ca parlamentarii PSD să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu dacă acesta promulgă Legea pensiilor. Ponta a spus că propunerea pe care a făcut-o joi, ca PSD să declanşeze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, a primit votul unanim al conducerii PSD.

El a precizat încă o dată că PSD va declanşa procedura de suspendare dacă Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor în forma adoptată de Camera Deputaţilor, adoptare pe care PSD o consideră "frauduloasă". "Este o lege care afectează viaţa a şase milioane de români, o lege care a afectat probabil pe termen foarte lung credibilitatea lui Traian Băsescu, a partidului pe care îl conduce şi a modului în care PDL înţelege să obţină voturi", a adăugat Ponta.

El a precizat că va discuta şi cu PNL şi PC, dar şi cu parlamentari aparţinând arcului proguvernamental, indicând în acest sens UDMR, PDL, minorităţile naţionale, dar şi parlamentarii independenţi.

"Ar putea fi şansa prin care aceştia să îşi salveze conştiinţa şi să sancţioneze furtul şi corupţia patronate de Traian Băsescu şi realizate de Roberta Anastase", a mai spus Ponta. PNL şi PC au anunţat deja că vor susţine demersul de suspendare din funcţie a şefului statului.

×
Subiecte în articol: observator