x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții la persoane bănuite că au braconat 8 exemplare de urși și cerbi

Percheziții la persoane bănuite că au braconat 8 exemplare de urși și cerbi

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2023   •   23:45
Percheziții la persoane bănuite că au braconat 8 exemplare de urși și cerbi

Poliţiştii au făcut 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Buzău, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor.

Potrivit IPJ Buzău, perchezițiile au avut loc la mai multe imobile din Siriu.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada mai – iunie, șase localnici, cu vârste, între 23 și 52 de ani, toți din Siriu, ar fi deținut ilegal arme și ar fi braconat 8 exemplare de urși și cerbi, în vederea consumului propriu și pentru obținerea trofeelor.

Pentru hărțuirea și uciderea vânatului, bănuiții ar fi stimulat agresivitatea mai multor câini, pe care i-ar fi folosit în actul infracțional, câinii suferind leziuni în timpul braconajului.

În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat două arme lungi de foc, o armă de foc scurtă artizanală, două arme de tir sportiv, 11 cartușe cu glonț, 5 cartușe cu alice, 124 de diferite elemente de muniție letală, aproximativ 8 kilograme de carne de urs, fragmente osoase și blănuri de urs, trofee cervide, lațuri, topoare și telefoane mobile.

Față de 3 persoane, cu vârste între 23 și 52 de ani, toate din Siriu, a fost luată miercuri măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentate unității de parchet, cu propunerea de sesizare a instanței, în vederea arestării preventive.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: perchezitii braconat