x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții într-un dosar de lipsire de libertate și acces ilegal la un sistem informatic

Percheziții într-un dosar de lipsire de libertate și acces ilegal la un sistem informatic

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   09:09
Percheziții într-un dosar de lipsire de libertate și acces ilegal la un sistem informatic

Poliția Capitalei face, miercuri dimineață, 17 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că abordau cetăţeni străini, pe care îi invitau să consume alcool, iar apoi, folosindu-le cardurile sau telefoanele, le sustrăgeau bani din conturi.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi – Poliția Sectorului 3, pun în executare 17 mandate de percheziție domiciliară și opt mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos și tăinuire.

„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți bănuiți identificau persoane vătămate, de regulă cetățeni străini, pe care le conduceau în incinta a două societăți comerciale, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane. Ulterior, profitând de starea vulnerabilă a acestora, cauzată de efectul consumului de alcool, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacții financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicații de banking, către diferite conturi. Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiții ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violență, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, potrivit unui comunicat de presă.

După efectuarea perchezițiilor, persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos și tăinuire.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii lipsire libertate