x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol de explozie - Autocisterna cu oxigen lichid, rasturnata pe DN 1

Pericol de explozie - Autocisterna cu oxigen lichid, rasturnata pe DN 1

13 Oct 2004   •   00:00

Aproximativ 250 de persoane din localitatea prahoveana Homoraciu au fost evacuate, iar traficul rutier pe DN 1 a fost blocat ieri, dupa ce o autocisterna cu 30 de tone de oxigen lichid s-a rasturnat pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, intre kilometri 122 si 123.

Autoritatile au evacuat zona pe o raza de 200 de metri pentru a preveni o explozie, intrucat oxigenul lichid poate provoca o deflagratie in contact cu uleiuri, carburant ori alte grasimi. Circulatia a fost dirijata pe varianta ocolitoare, pe la Barajul Maneciu. Operatiunile de repunere a cisternei pe roti vor fi reluate astazi dupa ce, aseara, acestea au esuat din cauza spatiului restrans de manevra. Comitetul de criza a cerut fortelor de ordine sa extinda zona de securitate, inainte de inceperea activitatilor. Pompierii au indepartat rezervorul de motorina al cisternei in incercarea de a diminua pericolul de explozie.

In timp ce echipele lucrau pentru rezolvarea situatiei, cativa soferi ramasi blocati pe drumul lateral au inceput sa vocifereze, afirmand ca se afla la o distanta prea mica (in jur de 300 de metri) de cisterna rasturnata. La insistentele lor, politistii - care au izolat zona si au evacuat o parte din sat - le-au permis sa intre pe soseaua principala si sa isi continue drumul spre Ploiesti ori spre Cheia, ocolind insa zona de pericol.

Interventia in cazul scurgerilor de oxigen lichid este una deosebit de dificila, desfasurarea de forte si actiunea impuse de accidentul din comuna prahoveana Homoraciu fiind - potrivit Pompierilor Militari - fara precedent, avand in vedere masura evacuarii zonei.

×
Subiecte în articol: observator