x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol de inundații: Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă!

Pericol de inundații: Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă!

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2023   •   13:10
Pericol de inundații: Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă!
Sursa foto: Apele Române Crișuri

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a convocat, sâmbătă, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), ca urmare a avertizărilor hidrologilor și meteorologilor privind pericolul de inundații din mai multe zone ale țării.

Ședința a fost organizată ca urmare a avertizărilor meteorologice de tipul cod galben și cod portocaliu transmise de Administrația Națională de Meteorologie (A.N.M), dar și a prognozelor hidrologice realizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A).

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos a dispus „intensificarea monitorizării cursurilor de apă și pregătirea, în teren, a formațiilor de intervenție ale Administrațiilor Bazinale de Apă și ale Sistemelor de Gospodărire a Apelor”.

„Populația trebuie să fie atentă la avertizările emise de autorități, iar echipele ANAR trebuie să fie pregătite pentru intervenție, cu mijloace și utilaje. La ora 12.30 vom avea un centralizator care să cuprindă toate echipele și utilajele
pregătite pentru intervenții astfel încât, în fiecare zonă unde pot apărea probleme, să fim pregătiți de acțiune”, a declarat ministrul Mediului.

Autorităților locale li s-a recomandat să respecte indicațiile IGSU și IJSU și să evite activitățile în zona cursurilor de apă aflate în arealul avertizării hidrologice.

Codul galben de inundații este valabil până duminică la miezul nopții, iar cel portocaliu va expira duminică, la ora 14.00. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce, cu probabilitate şi intensitate mai mare, pe unele râuri din judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt, au stabilit specialiștii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pericol inundatii situatie urgenta