x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: 875 de persoane fără adăpost, preluate în centrele Direcţiei de Asistenţă

Bucureşti: 875 de persoane fără adăpost, preluate în centrele Direcţiei de Asistenţă

31 Ian 2014   •   15:49
Bucureşti: 875 de persoane fără adăpost, preluate în centrele Direcţiei de Asistenţă

Avand in vedere temperaturile extrem de scazute din Capitala, Primaria Generala, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Politia Locala, desfasoara o ampla actiune de identificare si adapostire a persoanelor fara locuinta.

Mai mult decat atat, in afara gazduirii acestora in cele trei adaposturi ale Municipalitatii, Municipalitatea ofera in mai multe zone din Bucuresti hrana calda, ceai, imbracaminte groasa si incaltaminte persoanelor fara adapost care nu doresc sa mearga in centrele sociale.

Astfel, in prezent, in centrele Directiei de Asistenta se afla cazate 875 de persoane fara adapost, dupa cum urmeaza:

- 43 de persoane la Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil (sos. Viilor);
- 124 femei, la Adapostul pentru Femei (sos. Berceni)
- 708 barbati, la Complexul integrat de servicii sociale pentru adulti Sf. Ioan. (bd Pallady)

Totodata, pentru a veni in sprijinul persoanelor defavorizate, noaptea trecuta, echipele Politiei Locale au cautat si transportat in centrele Municipalitatii 12 persoane. In total, pana in prezent, 73 de persoane au fost aduse la adaposturi de catre politistii locali.

De asemenea, si in aceasta dimineata, incepand cu ora 7.00, a fost reluat programul de distributie ceai cald si supa iar in acest moment, pe teren se afla trei bucatarii mobile, care sunt amplasate la Gara de Nord, Piata Sf. Gheorghe si intersectia Posta Vitan.
Pana la ora 12.00, au fost distribuite aproximativ 1.500 de ceaiuri atat persoanelor defavorizate cat si trecatorilor sau calatorilor din statiile mijloacelor de transport in comun.

Concomitent, o alta bucatarie mobila se afla in teren, insotita de o echipa a DGASMB care ofera, pe langa hrana calda, caciuli, manusi, geci si bocanci persoanelor fara locuinta care nu doresc sa mearga in adaposturile Municipalitatii.

Pe langa aceste masuri, au fost organizate si alte zece puncte fixe de distributie ceai cald si supa astfel:

-str. FOISORULUI, nr.56-58, sector 3
-str. DRISTORULUI, nr.81-88, sector 3,
- Calea Serban Voda, nr.48, sector 4,
-Strada Maximilian Popper, nr. 17 a, sector 3.
-str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3,
-calea Grivitei, nr.216, sector 1,
-calea Ferentari, nr. 191, sector 5,
-str. Agricultori, nr.105, sector 2,
-Sos. Viilor, nr.44, sector 5.
-str. Mitropolit Filaret, nr.41, sector 4)

Si in aceasta seara, trei echipe ale Directiei de Asistenta Sociala merg in teren si ofera imbracaminte groasa persoanelor fara locuinta care nu doresc sa mearga in adaposturile Municipalitatii, iar la Gara de Nord, incepand cu ora 19.00, va continua actiunea de monitorizare a persoanelor adulte fara adapost precum si distributia de hrana calda si imbracaminte.

Pentru orice sesizare privind persoanele fara adapost precum si pentru urgente RADET, ENEL, ApaNova, Adminstratia Strazilor etc. reamintim ca Primaria Capitalei a pus la dispozitia cetatenilor numarul de telefon gratuit dispecerat PMB, 0.800.800.868, disponibil 24 de ore din 24. 

×