x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Perspectiva meteo - Una calda, una rece

Perspectiva meteo - Una calda, una rece

de Dana Purgaru    |    11 Oct 2006   •   00:00
Perspectiva meteo - Una calda, una rece

De la un val de caldura la un val de frig. Cam asa s-ar putea caracteriza vremea din tara noastra si in urmatoarele doua luni.

Octombrie a inceput cu un timp deosebit de frumos si cu maxime de 30 de grade Celsius, dupa care temperatura a scazut brusc cu aproximativ 10 grade si au urmat cateva zile cu averse bogate si vijelii. Acum trecem din nou printr-o perioada destul de calduroasa, cu maxime de peste 20 de grade Celsius. Insa spre sfarsitul acestei saptamani, vremea se va raci usor in toata tara si este posibil ca in zonele depresionare din nordul si centrul tarii sa se produca bruma si inghet. Vestea buna este ca in perioada imediat urmatoare meteorologii nu mai asteapta ploi bogate si nici lapovita sau ninsoare.

NOIEMBRIE. In prima parte a lunii urmatoare, pe un fond de vreme frumoasa si calda, temperaturile maxime pot depasi 20°C in sudul tarii, insa va fi destul de frig in centru si vest. Potrivit meteorologilor, in noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub - 10 grade Celsius in depresiunile din nordul si centrul tarii. In a doua parte a lunii, temperaturile vor scadea pana la valori caracteristice iernii, fiind posibile lapovite si ninsori in nordul si centrul tarii noastre. Cantitatile de precipitatii se vor situa in general in limite normale, exceptand sud-vestul si estul tarii, unde este posibil ca local sa fie excedentare.

DECEMBRIE. In luna lui Undrea, in intervalele calde, temperaturile maxime pot sa depaseasca 15 grade Celsius in sudul tarii, iar in noptile cele mai reci, minimele pot cobori pana in jurul valorii de - 15 grade in depresiunile din nord si centru. In general, in prima luna de iarna, regimul termic mediu va fi apropiat de limitele normale, exceptand sudul tarii, unde va fi mai cald decat in mod obisnuit. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale in nord-est si vor fi excedentare in rest.

×
Subiecte în articol: observator ţării