x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 40 de şoferi au rămas fără permis după o acţiune a Poliţiei în Capitală

Peste 40 de şoferi au rămas fără permis după o acţiune a Poliţiei în Capitală

de Mediafax    |    29 Sep 2012   •   12:38
Peste 40 de şoferi au rămas fără permis după o acţiune a Poliţiei în Capitală

Politistii au retinut 41 de permise de conducere si au dat peste 500 de amenzi contraventionale pentru incalcarea legislatiei rutiere, in urma unei actiuni de amploare desfasurata in Bucuresti, in noaptea de vineri spre sambata, informeaza Politia Capitalei.

Din totalul celor carora le-au fost retinute permisele, opt sunt taximetristi, potrivit sursei citate.

In cadrul actiunii, s-a urmarit verificarea taximetristilor si depistarea soferilor bauti sau drogati. In total, au fost aplicate 510 de sanctiuni contraventionale, dintre care 21 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 63 pentru incalcarea legii de catre taximetristi, precizeaza aceeasi sursa.

Tot in noaptea de vineri spre sambata, oamenii legii au verificat si sali de jocuri de noroc din Capitala, fiind intensificate totodata masurile de patrulare in zonele de interes operativ ale orasului, au mai spus reprezentantii Politiei Capitalei.

Pe timpul desfasurarii actiunii, politistii au constatat 40 de infractiuni prin care erau incalcate prevederile Codului Penal si a legilor privind combaterea traficului si a consumului ilicit de droguri, prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, protectia drepturilor de autor si a drepturilor conexe, a normelor privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, precum si incalcari ale regimului circulatiei rutiere.

Au fost aplicate 589 de sanctiuni contraventionale in valoare de 159.830 de lei, pentru nerespectarea normelor legale privitoare la regimul circulatiei rutiere si a activitatilor de taximetrie, a prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, incalcarea unor norme de convietuire sociala, cat si pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Politistii bucuresteni au verificat 76 de unitati comerciale si 60 de obiective asigurate cu paza, fiind organizate, de asemenea, 26 de filtre rutiere.

Pentru aceasta actiune au fost mobilizati, sub coordonarea IGPR, peste 670 de politisti din Capitala si de la Inspectoratele Judetene de Politie Giurgiu, Dambovita, Calarasi, Prahova si Ialomita si Sectia de Politie Autostrazi.

La actiune au participat politisti de ordine publica, investigatii criminale, investigarea fraudelor, specialisti in arme, explozivi si substante toxice, politisti rutieri si luptatori SPIR ai Politiei Capitalei.

×