x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung, vineri, în România

Peste 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung, vineri, în România

01 Apr 2021   •   14:37
Peste 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung, vineri, în România
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Peste 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, vineri, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Autoritățile care se ocupă de vaccinare anunță, joi, că 432.000 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge vineri la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, în România au fost recepționate 888.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 359.680 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Cantitatea livrată României este cea mai mare de până acum, iar alocarea viitoarelor doze de vaccin se va realiza conform calendarului pus la dispoziție de firma producătoare.

×
Subiecte în articol: AstraZeneca