x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 400 de elevi din judeţul Timiş au fost găsiţi cu păduchi!

Peste 400 de elevi din judeţul Timiş au fost găsiţi cu păduchi!

de Mediafax    |    06 Oct 2011   •   11:59
Peste 400 de elevi din judeţul Timiş au fost găsiţi cu păduchi!

In urma triajului epidemiologic facut in scoli, in timp ce 160 de copii au boli de piele, peste 400 de elevi din judetul Timis au fost gasiti cu paduchi, fiind identificat si un caz de scabie.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis, Dana Spac, a declarat ca din cei peste 81.000 de elevi care au fost examinati de medici in timpul triajului epidemiologic facut la inceputul anului scolar, 2.260 aveau diferite probleme medicale.

"Am primit datele obtinute de medici in urma triajului epidemiologic efectuat la inceputul acestui an scolar. Conform acestora, au fost examinati 81.486 de copii si au fost depistate 2.260 de cazuri cu diferite probleme. Este vorba de 49 de cazuri de boli diareice acute, 1.432 de cazuri de angina (rosu in gat), 426 de cazuri de pediculoza, 160 de cazuri de micoza (boli de piele) si un caz de scabie. Cele mai multe probleme au fost inregistrate in scolile si gradinitele din mediul rural", a afirmat Dana Spac.

Potrivit acesteia, cazurile de pediculoza au crescut de cinci ori fata de anul trecut, cand, in Timis, au fost inregistrati 84 de copii care aveau paduchi.

Cele mai multe cazuri de pediculoza se inregistreaza in mediul rural, a afirmat reprezentantul DSP Timis.

×