x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petiţii româneşti către Europa

Petiţii româneşti către Europa

27 Ian 2009   •   00:00

Taxa de înmatriculare, corupţia, restituirea proprietăţilor, situaţia câinilor fără stăpân sunt câteva dintre temele întrebărilor şi petiţiilor pe care românii le transmit Parlamentului European. Potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de Mediafax, întrebările adresate se referă, în principal, la subiecte de politică internă ale României. Printre acestea, se "strecoară" şi teme de politică externă, cum ar fi Kosovo, relaţia cu Rusia sau criza energetică.



O constantă în preocupările şi îngrijorările românilor sunt propunerile de ameliorare a legislaţiei naţionale şi a drepturilor persoanelor cu handicap şi plângerile referitoare la deciziile autorităţilor naţionale în afaceri judiciare în curs sau finalizate, potrivit PE.

Se solicită, de asemenea, informaţii referitoare la organizarea de stagii şi de vizite în cadrul Parlamentului European, precum şi la posibilitatea de a ocupa posturi de funcţionari europeni.

Potrivit raportului de activitate pentru 2007 al Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European, prezentat la sfârşitul lui septembrie 2008, România a ocupat locul al treilea, cu un număr de 43 de petiţii depuse la PE, după Spania (254) şi Germania (212).

×
Subiecte în articol: observator