x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piaţa Victoriei: "Un guvern de mafioţi taie pensia la toţi!"

Piaţa Victoriei: "Un guvern de mafioţi taie pensia la toţi!"

de Carmen Dragomir    |    31 Mai 2010   •   00:00

Aşa a strigat la şosea, peste drum de sediul Guvernului, un grup de aproximativ 200 de pensionari care s-a adunat în jurul unui sicriu dedicat liderilor pedelişti. Doamnele uitaseră de bunele maniere, stăteau cocoţate pe gardul de protecţie, fluierau birjăreşte cu degetele băgate în gură şi aratau "îmbuibaţilor" de vizavi cel mai lung deget pe care îl aveau.

Protestul pensionarilor din Piaţa Victoriei a semănat cu zgomotul unei linguri de lemn care bate într-un castron de tablă. Gospodinele se înarmaseră cu ce găsiseră la îndemână şi luaseră la huduit Guvernul. Bărbaţii făcuseră rost de trompete şi suflau cu foc în patru deodată. Alţii împrumutaseră jucăriile zgomotoase ale nepoţilor, spre exempu nişte raţe de plastic care măcăneau strident. Nu erau mai mult de 200 de oameni. Pentru motivul ăsta, unii oftau trişti pe la colţuri că îşi merită soarta. Pe lângă cele două microbuze care veniseră pline ochi de la Galaţi se mai strânseseră câţiva bucureşteni gură-cască. Piesa de rezistenţă a protestului era un sicriu pe care se puteau citi numele lui Videanu, Blaga, Udrea, Şeitan şi Berceanu, cu dedicaţie directă către iad. Scandările favorite făceau referire la hoţi, demisie, unul mic şi unul chior care şi-au bătut joc de popor.

Prin mijlocul mulţimii zgomotoase, un bichon havanez cu pedigree trecea cu coada pe sus, imperturbabil ca şi alte specii alese din clădirea vecină. Asta în timp ce oameni normali, cu sacoşe de un leu goale, cu adeverinţe medicale şi bonurile de pensie în mână, ţipau ca din gură de şarpe că unii îi îngroapă cu zile. Că pe timpul lui Ceauşescu pensia reprezenta 60% din venit, că România a devenit lagăr de exterminare.

O doamnă cu părul făcut permanent la rece ajunsese la capătul răbdării. Ea nu avea pensie deloc, dar se revolta pentru soţul rămas cu doar 10 milioane din care trebuia de-acum să trăiască trei inşi. Tot ce mai avea să spună era cuprins într-o singură ridicare de deget. Mijlociu. Un alt domn era şi mai amărât gândindu-se că dacă vor reuşi să dea jos Guvernul, n-o să mai ştie dacă va urma "Boc 7" sau "Boc 8", că a pierdut şirul. Soluţia i-a fost dată de un coleg de protest care a scos prompt din buzunar hârtia prin care îşi anunţa candidatura la prezidenţiale. Viitorul preşedinte din Călmăţuiu De Jos (Telorman) avea să ia "greutatea poporului român pe umerii săi", fiecare familie avea "să deţină un număr de animale, o vacă, zece oi, o sută de găini ouătoare şi o sută de găini de îngrăşare pentru tăiere, pe fiecare săptămână tai două găini sau faci ce vrei cu ele". În schimb, "caii vor munci numai când le vine rândul". Viziunea era desăvârşită. După mai multe scandări, pensionarii şi-au strâns rândurile şi s-au dus să-şi plimbe sicriul prin faţa Palatului Parlamentului. 

×
Subiecte în articol: observator greva generala