x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pierderi economice fără organisme modificate genetic

Pierderi economice fără organisme modificate genetic

de Anca Aldea    |    28 Iun 2007   •   00:00

Un raport realizat de Direcţia pentru Agricultură a Comisiei Europene solicită statelor membre UE să-şi modifice poziţia faţă de organismele modificate genetic (OMG) şi să accelereze procesul de acceptare a acestora. In caz contrar - avertizează documentul - , agricultura şi creşterea animalelor vor suferi pierderi financiare in următorii ani.

Comisia europeană zice:

Un raport realizat de Direcţia pentru Agricultură a Comisiei Europene solicită statelor membre UE să-şi modifice poziţia faţă de organismele modificate genetic (OMG) şi să accelereze procesul de acceptare a acestora. In caz contrar - avertizează documentul - , agricultura şi creşterea animalelor vor suferi pierderi financiare in următorii ani. Potrivit raportului citat de agenţia EFE şi preluat de Rompres, Comisia Europeană vrea măsuri urgente pentru a evita ca actuala stagnare privind aprobarea OMG in UE să influenţeze negativ veniturile din sectorul agricol.

Membrii Direcţiei pentru Agricultură a CE susţin că situaţia actuală provoacă creşteri ale costurilor. Cum producţia din sectorul creşterii animalelor reprezintă 40% din veniturile din sectorul agricol, UE se teme de "o pierdere a competitivităţii" din cauza restricţiilor privind OMG, cu efecte negative asupra industriei, a creşterii vitelor şi care va duce la o creştere a preţurilor la produsele din carne, informează Rompres, citănd agenţia EFE.

×
Subiecte în articol: verde!