x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pietrariu: Greva de la RATB a eşuat din cauza trădătorilor din alte sindicate

Pietrariu: Greva de la RATB a eşuat din cauza trădătorilor din alte sindicate

01 Iun 2010   •   00:00

Greva la RATB a eşuat deoarece, unii colegi, complici cu administraţia au acceptat să vină şi să-i înlocuiască pe ceilalţi care au anunţat că sunt în grevă. Din păcate spiritul de solidaritate nu există nici în perioadă de grevă, a declarat Pietrariu Ion, preşedinte al Uniunii Sindicatelor din Transportul public local.



Am fost ameninţaţi de administraţie cu desfacerea contractelor de muncă dacă nu ieşim în trasee, a declarat Aritina Poja, lider sindical la Depoul de Titan, vatman de tramvai. "Noi am anunţat, azi (n.r. 1 iunie), grevă de solidaritate cu colegii din învăţământ şi administraţie. Până la ora 6,00 nu au ieşit tramvaiele din Depou. În urma ameninţărilor din partea şefilor, colegii au ieşit pe traseu dar, atragem atenţia că dacă vor fi accidente nu colegii noştrii sunt devină ci starea de tensiune în care au ieşit din Depou. La ora 9,00 am fost invitaţi la conducere", spune Aritina.

Marţi continuă greva generală angajaţii din învăţământ şi cei din administraţia publică locală şi centrală. La ora 10,00, de marţi până pe data de 4 iunie, în faţa Prefecturilor din primele 10 judeţe, în ordine alfabetică, vor avea loc mitinguri de protest la care vor participa toate categoriile sociale, inclusiv pensionarii.

Agerpres

×
Subiecte în articol: observator