x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pintea: Proiectele începute de Ministerul Sănătăţii vor continua

Pintea: Proiectele începute de Ministerul Sănătăţii vor continua

28 Mai 2019   •   18:07
Pintea: Proiectele începute de Ministerul Sănătăţii vor continua

Răspunzând unei întrebări privind situaţia politică după alegerile europarlamentare, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dat asigurări, astăzi, că proiectele începute la Ministerul Sănătăţii vor fi continuate. Mai mult, Pintea a precizat că vor fi dezvoltate şi proiecte noi.

„Schimbările guvernamentale ţin de prim-ministru şi ceea ce va decide. În ceea ce priveşte proiectele Ministerului Sănătăţii, vă asigur cu tărie că vor continua la fel. Tot ceea ce am pornit va fi continuat, vor fi şi proiecte noi pe care le vom dezvolta. În ceea ce priveşte activitatea ministerului, merge înainte, inclusiv controalele inopinate, care se vor extinde”, a spus Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Unul dintre ultimele propuneri ale Ministerului Sănătăţii este o nouă modificare a Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed), catalog care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. Proiectul pus în dezbatere publică, ieri, pe site-ul instituţiei, prevede  introducerea în Canamed a încă 77 de medicamente, cele mai mari prețuri fiind în cazul moleculelor inovative pentru boli oncologice sau boli rare.

De menţionat că Ordinul Ministrului Sănătății prin care s-a realizat prima corecție a prețurilor din Canamed după 2015, şi care se aplică de la 1 ianuarie 2019, a fost publicat în Monitorul Oficial în 22 noiembrie 2018.

×