x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângeri penale

Plângeri penale

de Diana Scarlat    |    26 Mai 2009   •   00:00

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a făcut ieri plângeri penale împotriva a patru persoane cu atribuţii privind controlul lucrărilor de la Pasajul Băneasa, în urma accidentului de muncă produs vineri seară.



Până la finalizarea anchetei efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, care va dura între 10 şi 15 zile, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunţat ieri că anchetează, la rândul său, împrejurările în care s-a petrecut accidentul.

Trei muncitori şi-au pierdut viaţa în urma surpării unui mal de pământ, iar al patrulea a scăpat printr-o minune. Vizavi de Aeroportul Băneasa, zeci de oameni au săpat aproape 12 ore pentru a le scoate trupurile de sub pământ, iar totul pare să se fi întâmplat din cauza neglijenţei celor care au coordonat activitatea. Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bucureşti Ilfov a depus, tot ieri, plângere penală împotriva celor suspecţi a fi vinovaţi de accident în urma anchetei la faţa locului. Unul dintre cei acuzaţi este dirigintele de şantier, din partea Companiei Naţionale de Drumuri, beneficiar al lucrării.

×
Subiecte în articol: observator