x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploi, vant si zapada - Vremea urata face pagube in toata tara

Ploi, vant si zapada - Vremea urata face pagube in toata tara

10 Noi 2004   •   00:00

Precipitatiile care s-au abatut asupra mai multor judete ale tarii in noaptea de luni spre marti au lasat nenumarate localitati fara curent electric.

Cateva case au ramas fara acoperisuri, dar nu s-au inregistrat victime. In Mehedinti, conform prefectului Constantin Zimtea, din cauza ploilor si a vantului care a suflat cu peste 60 de km/ora "au fost afectate 11 linii de medie tensiune, cotele raurilor din nordul judetului au fost depasite si cateva slepuri de pe Dunare au fost puse pe uscat". In Dolj, 74 de localitati au ramas fara energie electrica si, din cauza volumului mare de munca, situatia nu va putea fi restabilita in totalitate pana miercuri.

SULINA. Pe canalele dunarene Sulina si Bara Sulina, activitatea a fost sistata ieri, din cauza vantului puternic. Porturile maritime Constanta, Midia si Mangalia erau deschise in continuare traficului si operatiunilor portuare, informeaza Mediafax. Pe Valea Oltului, viiturile au antrenat bolovani si arbori de pe versantii care se intind de-a lungul carosabilului si au blocat platforma Drumului National 7. (Octavian Herta, Gabriela Mladin, Cristian Vasilcoiu)

ZAPADA
In zonele de munte precipitatiile s-au transformat in ninsoare, astfel ca zapada avea ieri o grosime de 5 cm in Fagaras, la peste 1.500 de metri altitudine, si de aproximativ 10 cm in Muntii Rodnei si Maramuresului, potrivit Rompres. In localitatea gorjeana Ranca, de duminica a nins incontinuu, astfel ca stratul de zapada depus in aceasta zona a ajuns pana la 20 de centimetri. Drumul principal de acces este inca in stare buna, dar cateva masini care s-au aventurat pe drumurile forestiere au ramas impotmolite.

×
Subiecte în articol: observator