x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PNA - Senatorul Duta, in consemn la frontiera

PNA - Senatorul Duta, in consemn la frontiera

07 Oct 2004   •   00:00

Senatorul Vasile Duta, acuzat de trafic de influenta, a fost dat ieri in consemn la frontiera si nu va putea parasi tara decat cu acordul procurorilor, informeaza Mediafax.

Duta - urmarit penal pentru trafic de influenta - a refuzat sa se prezinte ieri pentru audieri, la Parchetul National Anticoruptie (PNA). Anchetatorii l-au dat in consemn la frontiera, astfel ca parlamentarul nu poate parasi tara decat cu acordul procurorilor.

CU POLITIA. Potrivit PNA, desi a semnat citatia pentru a se prezenta ieri la audieri, senatorul a anuntat ca "nu se prezinta si ca nici nu va mai veni la Parchetului National Anticoruptie pana cand nu va fi solutionata plangerea pe care intentioneaza s-o faca impotriva anchetatorilor si a conducerii PNA". Procurorii anticoruptie l-au citat din nou pe senatorul Duta pentru azi, la ora 9:30, iar in cazul in care acesta refuza sa vina la audieri, il vor "cita cu mandat de aducere", ceea ce inseamna ca va fi adus de politie. Luni, senatorul Vasile Duta si-a anuntat in plenul Senatului, demisia din PSD. Duta a facut aprecieri dure la adresa presedintelui executiv al PSD, Octav Cozmanca, pe care l-a catalogat drept "artizanul laboratoarelor". El a aratat ca decizia sa "este la sfarsitul unor sicane deosebit de puternice ale institutiilor statului" si a precizat ca se refera la PNA.

×
Subiecte în articol: observator