x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia din Ilfov a confiscat 1,3 tone de articole pirotehnice

Poliţia din Ilfov a confiscat 1,3 tone de articole pirotehnice

20 Noi 2015   •   11:34
Poliţia din Ilfov a confiscat 1,3 tone de articole pirotehnice

Poliţiştii ilfoveni au indisponibilizat 1,3 tone de articole pirotehnice în urma unui flagrant organizat pe raza oraşului Otopeni.

"La data de 19 noiembrie, în jurul orei 19,00, poliţiştii ilfoveni au surprins în flagrant un bărbat şi o femeie, reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate comercializarea şi efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, în timp ce livrau unor persoane neautorizate 1,3 tone de materiale pirotehnice. La momentul sosirii poliţiştilor, reprezentanţii societăţii încărcau în două autoutilitare şi predau către doi bărbaţi articolele pirotehnice pentru care urmau să primească suma de 20.000 de lei", se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov transmis vineri AGERPRES.

Materialele pirotehnice au fost achiziţionate din Polonia de către reprezentanţii societăţii comerciale şi urmau să fie vândute de cei doi bărbaţi, care le achiziţionau, în Bucureşti şi Ilfov.

"Pe numele reprezentanţilor societăţii comerciale a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare către publicul larg de articole pirotehnice destinate folosirii exclusiv de către pirotehnişti, în conformitate cu Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înaintat, cu propunere procedurală, unităţii de parchet", se arată în comunicat.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

×
Subiecte în articol: petarde articole pirotehnice artificii