x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia Română s-a aniversat

Poliţia Română s-a aniversat

23 Mar 2009   •   00:00

Poliţia Română sărbătoreşte la 25 martie 187 de ani de la înfiinţare. Manifes­tă­rile au avut loc ieri în Parcul He­răs­trău, unde, profitând de ziua frumoasă, sute de bucureşteni au ieşit la plimbare.



Nu mică le-a fost mirarea când s-au întâlnit pe aleile Parcului Herăstrău din Capitală cu zeci de poliţişti, agenţi echi­pa­ţi ca la carte şi expoziţii de arme. Pe lângă plian­tele informative, oamenii au avut ocazia să vadă laboratorul mobil de ultimă generaţie. Acesta este folosit de Institutul de Criminalistică pentru rea­li­zarea cer­ce­tărilor eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Laboratorul permite des­co­pe­rirea şi ridicarea ampren­telor sau a altor tipuri de urme şi rea­li­zarea de por­trete. Trecă­torii au mai putut admira echipamentele luptătorilor Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale, dar şi o expo­ziţie de arme pe care poli­ţiş­tii le au în dotare. Serviciul Piro­teh­nic a prezentat "roboţelul piro­teh­nic", un dispozitiv performant de detectare a ex­plo­zivilor şi de dezamorsare a bombelor, care este folosit pentru avantajul mobi­li­tăţii, ajun­gând la cole­tele suspecte prin utilizarea unei telecomenzi speciale. Poliţiştii de ordine publică au vorbit despre diferitele sisteme electronice de pază. Pentru cei mici au fost organizate diferite concursuri cu premii.

×
Subiecte în articol: observator