x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politist judecat pentru spaga

Politist judecat pentru spaga

18 Noi 2004   •   00:00

Procurorii anticoruptie din Galati au trimis ieri in judecata opt membri ai unei retele de traficanti de pasapoarte, sub acuzatiile de dare si luare de mita.

Printre inculpati au fost deferiti justitiei un inspector principal de politie de la serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Galati si administratorul unor societati de transport international, pentru luare de mita. Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie-decembrie 2002, ofiterul Costel Apostu a eliberat, la recomandarea administratorului de firma Eduard Partenie, mai multe pasapoarte in regim de urgenta. In schimbul fiecarui pasaport ofiterul de politie ar fi primit spaga intre 150 de dolari si 400 de euro. Administrator a doua firme galatene, Eduard Partenie racola din randul clientilor sai persoanele care ar fi vrut pasapoarte in regim de urgenta, sustin procurorii. Ceilalti sase membri ai retelei se ocupau si ei de identificarea posibililor turisti doritori de pasapoarte in regim de urgenta si intermediau mita, care ajungea in final la Costel Apostu. (Miruna Pasa)

GRUPURI DE INTERESE
Procurorul general al PNA, Ioan Amarie, ne-a declarat ieri ca reteaua traficantilor de pasapoarte a fost monitorizata timp de sapte luni. "Acest dosar este doar unul dintre cele trei cazuri solutionate de procurori in ultimele zile in care au fost trimisi in judecata un procuror, un avocat, un sef al corpului de control al Ministerului Administratiei si Internelor si un ofiter de crima organizata. PNA lucreaza continuu si insinuarile privind existenta unor fisuri in cadrul institutiei nu sunt decat comenzi ale unor grupuri de interese carora le sunt periclitate afacerile ilegale", a precizat Amarie.

×
Subiecte în articol: observator