x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politia de Frontiera anunță ca circa 3.900 de poliţişti vor fi la datorie în minivacanţa de Rusalii

Politia de Frontiera anunță ca circa 3.900 de poliţişti vor fi la datorie în minivacanţa de Rusalii

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   17:15
Politia de Frontiera anunță ca circa 3.900 de poliţişti vor fi la datorie în minivacanţa de Rusalii

Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în minivacanţa de 5 zile prilejuită de 1 Iunie şi Rusalii.

"Poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă. Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens în care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, miercuri, AGERPRES.

Pentru evitarea aglomerărilor, IGPF recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, astfel încât să se preîntâmpine aglomerările.

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria - 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară pot scurta timpul de control.

Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina www.politiadefrontiera.ro.

Poliţia de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

×
Subiecte în articol: politisti frontieră rusalii