x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polițiștii de Frontieră vor avea acces la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar

Polițiștii de Frontieră vor avea acces la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar

de Redacția Jurnalul    |    09 Noi 2023   •   13:45
Polițiștii de Frontieră vor avea acces la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar

Polițiștii de Frontieră vor putea verifica în vamă cazierul judiciar. O lege promulgată de președintele Klaus Iohannnis le va permite să acceseze Sistemul Informatic al Cazierelor Judiciare direct pe computerele din dotare.

Conform legii, obligația verificării informațiilor din cazierul judiciar va fi preluată de către Poliția de Frontieră. Aceasta va avea acces permanent la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar (ROCRIS).

Mai precis, un certificat de cazier judiciar emis cu cel mult 6 luni înainte de călătorie, nu garanta că însoțitorul nu comisese infracțiunii în perioada de timp de la emiterea acestuia, până la momentul trecerii frontierei.

Acum aceste informații pot fi verificate direct la graniță, pe computerele din dotare.

„Înainte, o călătorie peste hotare implica prezentarea la graniță, de către însoțitorul minorului, a certificatului de cazier judiciar în format fizic, pe hârtie, emis cu cel mult 6 luni înainte”, a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Mureșan,, inițiatorul proiectului de lege.

„Asta înseamnă mai puțină birocrație și mai puțin stres pentru părinți și mai multă siguranță pentru minorii care trec granița”, mai spune Mureșan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politisti frontiera cazier judiciar