x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul a şters urmele

Poliţistul a şters urmele

de Mara Raducanu    |    01 Dec 2009   •   00:00

La data de 29 martie 2009, un tânăr a fost găsit mort pe un teren aflat la confluenţa dintre judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa.

Crima a şocat prin violenţa ei - băiatul fusese bătut cu pumnii, cu bâte şi cu picioarele -, iar cercetările au fost preluate imediat de poliţiştii de la Biroul Omoruri din Poliţia Capitalei. Din aproape în aproape, la 20 octombrie, oamenii legii au percheziţionat şapte locuinţe din Bucureşti, Teleorman şi Dâmboviţa, pentru a-i reţine pe cinci suspecţi de uciderea tânărului de 23 de ani, din cauza unei datorii de un milion de lei vechi. Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt de la Poliţia Capitalei, declara atunci că victima a fost luată cu maşina de suspecţi, după care a fost bătută şi aruncată pe un câmp.

Săptămâna trecută aveau să fie scoase la iveală detalii incredibile despre caz. Şi anume că de undeva, din umbră, un poliţist de la Secţia 13 de Poliţie din Capitală i-a ajutat cu bună ştiinţă pe asasini, implicându-se în aceaşi timp în ştergerea urmelor crimei. Claudiu Mihai, poliţistul de 39 de ani, de la Ordine Publică, plătit din bani publici să apere legea şi interesele cetăţeanului, se cunoştea de mic cu criminalul Ovidiu Mocanu. Prieteni din copilărie, în seara în care Ovidiu s-a dus la Claudiu şi i-a spus că omorâse un tânăr pentru 100 de lei, "omul legii" a pus la cale o strategie să-l ajute.

Primul pas: a luat maşina prietenului său, Volkswagenul în portbagajul căruia fusese transportat tânărul ucis, după care a dezmembrat-o şi a vândut piesele. Audiat de colegii săi în legătură cu crima din luna martie şi cu legătura sa cu unul dintre ucigaşi, poliţistul a minţit fără scrupule, favorizându-i cu bună ştiinţă pe infractori. Mai mult, după interogatoriu el s-a dus direct la "prietenii" săi, povestindu-le ce s-a discutat şi învăţându-i ce să spună.

PERICOL PUBLIC
Ieri, judecătorul Tribunalului Bucureşti care a decis arestarea poliţistului Claudiu Mihai de la Secţia 13 a subliniat în motivarea sentinţei periculozitatea acestuia şi gravitatea faptelor de care este acuzat, faptul că a tăinuit şi chiar i-a ajutat pe autorii unei crime. În plus, un martor a arătat că "omul legii" l-a mai ajutat pe Mocanu, într-o altă situaţie, să scape după ce lovise cu maşina un pieton. Instanţa a apreciat că Mihai Claudiu trebuie cercetat în arest preventiv, faptele de care este acuzat fiind foarte grave.

×
Subiecte în articol: observator