x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poluare cu petrol pe Dunăre, la Baziaş

Poluare cu petrol pe Dunăre, la Baziaş

de Jurnalul National    |    24 Oct 2007   •   00:00
Poluare cu petrol pe Dunăre, la Baziaş

Poliţiştii de frontieră din Baziaş au observat ieri-dimineaţă pe suprafaţa Dunării o pată impresionantă de petrol ce intra in ţară. Aceasta avea peste 200 de metri lungime şi o lăţime apreciabilă.Poliţiştii de frontieră din Baziaş au observat ieri-dimineaţă pe suprafaţa Dunării o pată impresionantă de petrol ce intra in ţară. Aceasta avea peste 200 de metri lungime şi o lăţime apreciabilă.

Imediat au fost anunţate autorităţile de mediu şi de la Apele Romăne. Cu o şalupă a Poliţiei de Frontieră, o echipă mixtă condusă de comisarul Milotin Simonovici de la Garda de Mediu - Comisariatul Caraş Severin, a pornit in inspecţie. Au fost verificate porţiuni ale Dunării din zona Ostrov şi pănă la Berzasca şi Sicheviţa.

DESCOPERIRE. Comisarul Simonovici spune că "au mai fost descoperite urme de produs petrolier in zona Moldova Veche la mal, iar in zona Sicheviţa, deşi nu se vede nimic din cauza valurilor mari, se simte un miros puternic de petrol".

El a precizat că pata a fost disipată de văntul puternic şi de ploaia abundentă din zona Clisurii. Nu a fost semnalată mortalitate piscicolă. In prezent se caută sursa de poluare şi vinovatul, dar, avănd in vedere locul de unde venea, există posibilitatea ca pata să provină din afara Romăniei, in amonte de Baziaş.
  • Mircea Bogdan

×
Subiecte în articol: verde!