x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii români, eroii Greciei! Au fost primiţi cu aplauze de localnici

Pompierii români, eroii Greciei! Au fost primiţi cu aplauze de localnici

de Alice Petrescu    |    25 Iul 2023   •   21:00
Pompierii români, eroii Greciei! Au fost primiţi cu aplauze de localnici

Mai multe echipe de pompieri români aflate în misiune în Grecia au fost primite cu aplauze de localnici, potrivit unor imagini publicate de IGSU pe Facebook.

130 de pompieri români sunt în Grecia și luptă de parcă incendiile ar pune în pericol casele lor, relatează reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

„Fumul e una cu cerul, e peste tot. Focul poate veni de oriunde. Trebuie să țină cont permanent de direcția vântului, altfel riscă să fie surprinși de incendiu. Propagarea arderii e foarte rapidă, iar eforturile lor se concentrează mai ales pe limitarea incendiilor la clădiri. Senzația resimțită în apropierea focului seamănă cu momentul când deschizi cuptorul încins. Unul dintre ei ne povestea că simțea sudoare de pe spate de parcă e apă fierbinte. Orice echipament ai avea în astfel de condiții nu are cum să te protejeze 100% de toate aceste lucruri. Experiența și rezistența dobândite în misiunile anterioare i-au pregătit pentru astfel de situații”, este mesajul care însoțește imaginile publicate marți de IGSU.

Misiunile pompierilor români în Grecia vor continua.

„Vor continua să fie aproape de poporul elen în aceste momente de grea încercare. Au parte de recunoștința localnicilor, omologilor eleni și autorităților, iar asta le dă putere în acțiunile lor”, au precizat cei de la UGSU.
Pompierii români acționează în zonele afectate de incendii de vegetație sub coordonarea unor comandanți greci.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

i

 

×
Subiecte în articol: pompieri romani Grecia