x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Clasa pregătitoare a lui Funeriu este o harababură şi o prostie

Ponta: Clasa pregătitoare a lui Funeriu este o harababură şi o prostie

19 Sep 2012   •   09:57
Ponta: Clasa pregătitoare a lui Funeriu este o harababură şi o prostie

Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa pregateasca pentru anul viitor un sistem de scolarizare care sa protejeze copiii si parintii. Ponta sustine ca formula clasei pregatitoare initiata de fostul ministru Daniel Funeriu reprezinta "o harababura si o prostie".

"Eu in continuare sustin ca harababura si dezastrul generat de fostul ministru Funeriu cu clasa pregatitoare reprezinta o harababura si o prostie si va sustin in continuare pentru a repune lucrurile in ordinea lor normala: clasa pregatitoare la gradinita. La cinci ani jumate il trezesti (pe copil-n.r.) la 7 dimineata, il tii opt ore...asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili, noi ceilalti, oamenii obisnuiti, nu avem asemenea pretentii, dorim sa avem grija de copii, nu sa ne batem joc de copii. Daca nu au reusit sa isi duca cele 50 milioane lei la firmele lor, cred ca nu mai au niciun interes in clasa pregatitoare ", a spus Ponta, potrivit Antena3.

Luni, premierul a declarat, ca, din punctul lui de vedere, este necesar ca "faimoasa clasa pregatitoare" sa functioneze de anul viitor in cadrul gradinitei. Si ministrul Educatiei este de parere ca autoritatile au intampinat foarte multe dificultati in amenajarea claselor pregatitoare.

Ecaterina Andronescu a spus ca dupa primul semestru se va face o evaluare si se va lua in calcul intoarcerea clasei zero la gradinita.

×