x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre proiectul Roşia Montană: Dacă majoritatea e împotrivă, îl respingem

Ponta, despre proiectul Roşia Montană: Dacă majoritatea e împotrivă, îl respingem

09 Sep 2013   •   14:06
Ponta, despre proiectul Roşia Montană: Dacă majoritatea e împotrivă, îl respingem
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că, din moment ce liderii politici s-au pronunţat deja, înaintea dezbaterii, împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, acesta va fi respins în procedură de urgenţă în Parlament.

"Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. în Parlament) pentru a se închide discuţia. Ce rost mai are să facem comisie dacă liderii politici s-au pronunţat înainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, să îl respingă în procedură de urgenţă, apoi la Cameră se va întâmpla la fel. Eu, ca prim-ministru, trebuie să găsesc alte soluţii pentru investiţii străine şi crearea de locuri de muncă", a precizat Ponta.

"Nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale", a afirmat preşedintele PSD.

Şeful Executivului a explicat că protestele care au avut loc în țară în ultimele zile au contat în luarea acestei decizii.

"Sigur că sunt foarte importante protestele. Poate că ar fi fost mai bine să existe o dezbatrere mai lungă, dar dacă s-a luat decizia, s-a luat. Să intrăm rapid în procedura de respingere. Avem și declarația președintelui Blaga care votează tot pentru respingere", a pus Ponta.

”Senatul, în procedură de urgență, să respingă proiectul. Îl trimit și la Cameră pentru respingere și gata”, a încheiat premierul.

Premierul a făcut această declaraţie la sosirea la Parlament.

Şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor care urma să aibă loc luni la ora 14:00 s-a anulat.

În această şedinţă urma să aibă loc discuţii despre constituirea unei comisii speciale formată din senatori şi deputaţi care să analizeze cu celeritate şi să prezinte grupurilor parlamentare care este opinia şi cum trebuie promovat proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că proiectul exploatării de la Roșia Montană nu poate fi susținut și că acesta fie trebuie retras, fie trebuie respins.

Liderul PNL a mai adăugat că acesta este punctul său de vedere și nu al partidului pe care îl conduce, precizând că până în acest punct nu a existat o dezbatere pe acest subiect în interiorul PNL.



×