Victor Ponta a declarat, după prezentarea bilanţului de activitate al Armatei Române, că nu se pune problema recalcurării tuturor pensiilor militare, ci se va găsi o "soluţie echitabilă" în cazuri punctuale.
"Nu se pune problema să luăm iarăşi toate pensiile militare, să începem să le recalculăm, să stârnim vreo panică în cei peste 160.000 beneficiari. Dacă există probleme punctuale, acestea se rezolvă fie - dacă e vorba de probleme administrative - doar pentru acele zone în care s-au descoperit probleme, dacă este vorba cumva de probleme care au şi incidenţă juridică, sunt instituţiile statului care cercetează. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema în acest moment şi nici în viitor să luăm de la capăt toate pensiile militare", a spus Ponta, care le-a mulţumit militarilor prezenți pentru ”faptul că în condiții bugetare și sociale dificile, Armata Română a rămas și și-a îndeplinit toate sarcinile care îi revin pentru securitatea națională”.
"I-am asigurat pe reprezentanţii Armatei Române că în perioada următoare - anul acesta, după şase ani practic în care bugetul Apărării a scăzut în mod constant, după şase ani de scădere, este primul an în care ne aflăm puţin pe plus, asta neînsemnând că vom rezolva toate problemele din urmă, dar însemnând că am încercat să dăm un anumit mesaj către Armata Română, un mesaj pe care intenţionez să-l păstrăm până în 2016, cu o creştere constantă a bugetului Apărării, un mesaj prin care să arătăm că şi în condiţii bugetare dificile,Armata Română rămâne una din structurile fundamentale ale statului şi reprezintă o prioritate pentru Guvernul României", a mai spus Victor Ponta.
Evoluţia bugetului MApN de la semnarea, de către România, a tratatului cu Alianţa Nord-Atlantică până în prezent a fost în scădere, până la 1,26% în anul 2012. În fapt, bugetul pentru apărare este sub 1% de la începutul crizei financiare şi anume de aproximativ 0,8% din PIB.