x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Pentru 2014 nu avem acţiuni sau obligaţii concrete privind lărgirea bazei de impozitare

Ponta: Pentru 2014 nu avem acţiuni sau obligaţii concrete privind lărgirea bazei de impozitare

17 Sep 2013   •   20:12
Ponta: Pentru 2014 nu avem acţiuni sau obligaţii concrete privind lărgirea bazei de impozitare

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul nu are pentru anul 2014 nici acţiuni şi nici obligaţii concrete referitoare la lărgirea bazei de impozitare în domeniul contribuţiilor sociale.

Întrebat, în contextul în care a vorbit în plen de posibilitatea lărgirii bazei de impozitare în domeniul contribuţiilor sociale cu ajutorul Parlamentului, dacă intenţionează să propună o modificare a Codului Fiscal şi cum anume are în vedere să lărgească baza de impozitare, Ponta a răspuns: "Pentru 2014 nu avem acţiuni concrete şi nici obligaţii concrete".

"Însă, ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu, este responsabil de reforma fiscală şi toate măsurile pe care Ministerul de Finanţe le are în vedere le va pune în dezbatere publică şi după aceea, evident, vin în Parlament", a adăugat Ponta.

El a mai spus că taxarea diferenţiată a proprietăţilor reprezintă un sistem european cerut în special de primari, pentru că este vorba despre taxe locale. "Sunt taxe care merg la bugetele locale şi, din punctul ăsta de vedere, nu va afecta populaţia", a spus Ponta.

Premierul a arătat că nu vor fi taxe mai mari pentru companii. "E vorba de taxarea în funcţie de destinaţia imobiliului, nu de proprietar. E un sistem european", a spus premierul.

×