x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Popovici şi Volintiru, numiţi de Băsescu la şefia Secţiei I din DNA

Popovici şi Volintiru, numiţi de Băsescu la şefia Secţiei I din DNA

20 Noi 2013   •   18:41
Popovici şi Volintiru, numiţi de Băsescu la şefia Secţiei I din DNA

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de numire a lui Gheorghe Popovici şi a lui Dănuţ Volintiru în funcţiile de procuror-şef, respectiv procuror-şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe o perioadă de trei ani.

Şeful statului a semnat de asemenea decretul pentru reînvestirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA a Elenei Matieşescu, pe o perioadă de trei ani. Tot pe o perioadă de trei ani este reînvestit în funcţia de procuror militar şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor săvârşite de militari din cadrul DNA generalul-maior magistrat Alexandru Ion.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul pentru numirea Marianei Alexandru în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, pe o perioadă de trei ani. Totodată, şeful statului a semnat numirea în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătorului Ionuţ-Mihai Matei, pe o perioadă de trei ani.

În 11 octombrie, ministrul Justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori din CSM o adresă prin care a solicitat retragerea propunerilor transmise în 3 octombrie de numire a Iulianei Bendeac şi a lui Viorel Ioan Cerbu pentru funcţiile de procuror-şef şi, respectiv, procuror-şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei (Secţia I) din DNA.

×