x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

de Mediafax    |    31 Ian 2012   •   09:01
Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

Porturile constantene de la Marea Neagra sunt inchise, marti, din cauza vantului foarte puternic, viscolul creand probleme, in judetul Constanta, si pe un drum national si pe mai multe artere judetene, care sunt inchise.

Potrivit autoritatilor portuare, manevrele de incarcare si descarcare a navelor in porturile Midia, Constanta Nord, Constanta Sud - maritim si fluvial, si Mangalia au fost suspendate luni seara, pe rand, incepand cu ora 21.00, din cauza vantului puternic, care sufla cu viteze de peste 70 de kilometri la ora.

Din acelasi motiv a fost oprit si tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunare - Marea Neagra.

Totodata, circulatia se desfasoara in conditii extrem de dificile pe DN 38, in zona Techirghiol - Negru Voda, din cauza viscolului, care reduce vizibilitatea la 30 - 40 de metri si care aduce zapada de pe camp, in zona actionandu-se cu utilaje de deszapezire.

De asemenea, mai multe drumuri judetene sunt blocate marti din cauza zapezii.

Este vorba despre drumurile care fac legatura intre Baneasa - Dobromir - Sipote - Dumbraveni, Independenta - Plopeni - Amzacea - Pecineaga, Pestera - Pietreni, Medgidia - Ciocarlia. Pe drumurile din zona Mireasa - Pantelimon, Corbu - Istria - Mihai Viteazu - Nuntasi - Tariverde, Mangalia - Albesti - Negru Voda nu se poate circula fara masini de insotire.

×