x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Sute de sindicalişti, în faţa Casei Albe din Ploieşti

Prahova: Sute de sindicalişti, în faţa Casei Albe din Ploieşti

03 Iun 2010   •   00:00

Peste 1500 de protestatari din toate confederaţiile sindicale s-au adunat, astăzi, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde îşi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria municipiului, pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la măsurile de austeritate anunţate de către Guvernul Boc.

Sindicaliştii din învăţământ, sănătate, Teatrul Toma Caragiu, dar şi elevi din şcolile de pe Valea Prahovei şi pensionari au strigat lozinci antiguvernamentale, au cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, aproximativ o sută de taximetrişti din mediul privat s-au alăturat mitingului de protest de la Ploieşti, aceştia solidarizându-se cu bugetarii afectaţi de măsurile anunţate.

"Vrem demisia lui Boc cel mic", "Udrea, din poşeta ta, trăieşte o lună şcoala mea", "România, trezeşte-te" sunt doar câteva dintre sloganurile înscrise pe pancartele manifestanţilor.

"Vrem ca cei din Parlament să voteze împotriva acestor măsuri şi implicit căderea Guvernului. Poporul român nu vrea să se mai lase guvernat de o asemenea putere. Acesta este doar începutul. Nu ne vom opri până când nu vor pleca ei. Vom recurge şi la altfel de acţiuni pentru că este timpul să salvăm ţara", a declarat preşedintele CNSLR Frăţia Prahova, Gheorghe Neaga, potrivit Agerpres.

În ceea ce îi priveşte pe pensionari, aceşti îi acuză pe guvernanţi de faptul că mint în continuare.

"Pensionarii au venit în număr de 400. Protestăm pentru că Guvernul se încăpăţânează şi ne taie din pensii. Ne minte în continuare. Realitatea nu e că ne ia doar 15%, mie, persoanal, îmi ia 40%", a afirmat Sofia Cioc, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.

×
Subiecte în articol: observator