x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Praznic: Întâmpinarea Domnului

Praznic: Întâmpinarea Domnului

02 Feb 2010   •   00:00

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte la 2 februarie Întâmpinarea Domnului, praznic prin care se rememorează un eveniment istoric din viaţa pământească a Mântuitorului.



După patruzeci de zile de la naşterea Sa, Pruncul Sfânt a fost dus la Templul Ierusalimului. Legea cerea ca mama să vină cu pruncul la Templu, să aducă jertfă Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificării. Preasfânta Fecioară, Maica Domnului, nu avea nevoie de purificare, deoarece ea a născut fără stricăciune, dar cu toate acestea, ea s-a supus cu smerenie. Pruncul Iisus a fost întâmpinat de Dreptul Simeon, căruia i se profeţise că nu va muri până nu va vedea pe Mesia cel promis.

Sf. Simeon, care era acum foarte bătrân, s-a dus la Templu chiar când Sfânta Fecioară Maria şi Sf. Iosif veneau cu Pruncul Iisus acolo, astfel încât Simeon a putut să-L ţină pe Prunc în braţe şi, mulţumind Domnului, a rostit: "Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace, că ochii mei văzură mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor şi slavă poporului Tău Israel."

×
Subiecte în articol: observator