x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizări MAE in legătură cu programul de lucru al oficiilor consulare ale Romăniei in străinătate

Precizări MAE in legătură cu programul de lucru al oficiilor consulare ale Romăniei in străinătate

de Jurnalul National    |    06 Noi 2007   •   00:00

Ministerul Afacerilor Externe face precizări in legătură cu programul de lucru al oficiilor consulare ale Romăniei in străinătate:
Programul de lucru cu publicul afişat la fiecare misiune reprezintă orarul de primire a publicului in incinta oficiului consular.



 Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări in legătură cu programul de lucru al oficiilor consulare ale Romăniei in străinătate:
Programul de lucru cu publicul afişat la fiecare misiune reprezintă orarul de primire a publicului in incinta oficiului consular.

La misiunile la care primirea publicului se face pe bază de programare, pe lăngă persoanele programate, sunt primite şi soluţionate cazurile de urgenţă (imbolnăviri grave, decese, arestări etc.).

Personalul consular nu işi incheie programul de lucru pănă nu procesează toate cererile de servicii consulare primite in ziua respectivă, precum şi numeroasele solicitări primite de la autorităţile locale. Astfel, la oficiile cu un volum ridicat al activităţii consulare, in condiţiile existenţei unui număr redus de personal, funcţionarii consulari lucrează cu mult peste cele 8 ore de lucru legale, inclusiv in zilele de sărbători.

In cazul Italiei, pornind de la constatarea că personalul existent la cele trei oficii consulare de carieră este insuficient, s-a decis suplimentarea acestuia şi infiinţarea unor noi consulate generale.


×
Subiecte în articol: observator