x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu: "Cererea de extrădare a lui Necolaiciuc va fi prezentată judecătorilor americani pe 22 august"

Predoiu: "Cererea de extrădare a lui Necolaiciuc va fi prezentată judecătorilor americani pe 22 august"

24 Iun 2009   •   00:00
Predoiu: "Cererea de extrădare a lui Necolaiciuc va fi prezentată judecătorilor americani pe 22 august"

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, astăzi, că procurorii Departamentului de Justiţie American au 60 de zile la dispoziţie pentru a prezenta în faţa justiţiei americane solicitarea de extrădare. Predoiu a estimat că acest lucru se va întâmpla, pe 22 august.



"Potrivit tratatului de extrădare între România şi SUA, procurorii de la Departamentul de Justiţie American au la dispoziţie 60 de zile pentru a prezenta justiţiei americane cererea de extrădare a autorităţilor române. Estimăm că această cerere va fi prezentată judecătorilor americani în jurul datei de 22 august. Urmează ca instanţa federală din Florida să se pronunţe. Soluţionarea ar putea dura un an, iar Mihai Necolaiciuc are dreptul la trei căi atac", a declarat Predoiu, citat de Mediafax. Ministrul a mai arătat că, potrivit legii americane, întreaga procedură de extrădare ar putea dura până la doi ani. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator