x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu vrea un procuror general curajos, clarvăzător şi respectat

Predoiu vrea un procuror general curajos, clarvăzător şi respectat

24 Sep 2009   •   00:00

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, astăzi, în faţa membrilor CSM că este nevoie de un procuror general decis, curajos, clarvăzător, care să ştie să lucreze în echipă, să fie respectat de sistem, dar şi să spună "nu" sistemului atunci când comite greşeli.



Ministrul Justiţiei a făcut o trecere în revistă cu principalele modificări survenite în Ministerul Public după ce Codruţa Kovesi a preluat mandatul de procuror general, din octombrie 2006, când instituţia era în derivă şi dezorganizată.

Predoiu a subliniat că, la momentul respectiv erau probleme legate de lipsa statutului de funcţii şi personal, schema supraîncărcată şi practica de unificare a jurisprudenţei şi că, prin noua organigramă şi prin eliminarea birocraţiei, Ministerul Public a căpătăt altă faţă apreciată şi de diplomaţii străini la Bucureşti.

Ministrul a subliniat faptul că Laura Codruţa Kovesi s-a implicat în reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, implicit a unităţilor subordonate, măsurile fiind constituţionale, confirmate ulterior şi de Curtea Constituţională atunci când au fost contestate.

De asemenea, Predoiu a indicat rapoartele de ţară în care activitatea procurorul general Codruţa Kovesi a fost apreciată. De altfel, semnalale primite de la partenerii străini au confirmat abilităţile diplomatice ale acesteia.
Ministrul a spus că susţine cererea de reînvestire a lui Kovesi pentru un mandat de încă trei ani.


×
Subiecte în articol: observator