x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectura Iaşi, bombardată cu pietre şi ouă

Prefectura Iaşi, bombardată cu pietre şi ouă

01 Oct 2010   •   00:00
Prefectura Iaşi, bombardată cu pietre şi ouă

Conflict, la Iaşi, între sindicaliştii de la Sanitas şi jandarmi. 300 de sindicalişti din spitalele ieşene s-au adunat în faţa prefecturii. Cu fluturaşii de salarii în mâini, sindicaliştii au vrut să vorbească cu prefectul.

Protestatarii au aruncat cu ouă înspre clădirea prefecturii, un protestatar spărgând un geam după ce a aruncat cu o piatră. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii care asigurau ordinea. Protestatarii au încercat să forţeze intrarea în clădirea Prefecturii nemulţumiţi că nici un oficial nu vine să discute cu ei, informează Mediafax.

Potrivit lui Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU Iaşi, protestele sindicaliştilor Sanitas vin ca urmare a faptului că aceştia lucrează în condiţii mizere pentru cel mai mic salariu din UE.

Mitingul de protest al Sanitas a început la ora 13.30, manifestanţii scandând "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi solicitând ca prefectul să iasă din clădire pentru a discuta cu ei, potrivit Mediafax.

Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat că este vorba despre o pichetare a Prefecturii, dar că protestatarii au venit în număr mai mare decât au stabilit organizatorii.

Sindicaliştii au promis că vor reveni săptămâna viitoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator