x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premieră - Poliţiştii işi negociază contractele

Premieră - Poliţiştii işi negociază contractele

24 Apr 2007   •   00:00

După ani de aşteptări, pentru prima dată in istorie, poliţiştii nu mai vor să fie consideraţi băieţi buni. Dacă pană in anul 2002 , cand Poliţia Romană era militarizată, aceştia nu puteau să se afilieze in sindicate şi să pretindă negocieri, a sosit momentul revanşei! Aşa că peste 35.000 de poliţişti au cerut Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) inceperea negocierilor pentru incheierea contractului colectiv de muncă.

Conform prevederilor Legii nr. 130/1996, cu privire la contractul colectiv de muncă, MIRA este obligat să demareze negocierile in termen de 15 zile de la data solicitării. Liviu Butunois, prim-vicepreşedinte al sindicatului, consideră că: "Incheierea acestui acord colectiv reprezintă in primul rand o formă de organizare a poliţiştilor, sperand astfel să se pună capăt nerespectării actelor normative privind drepturile acestora. Drepturi pe care inainte poliţiştii erau obligaţi să le obţină doar prin instanţele de judecată".

BĂNIŞORI. Situaţia nu stă pe roze nici cand vine vorba despre sporuri de fidelitate şi de plata orelor suplimentare! Poliţiştii susţin că prima de concediu şi sporul de fidelitate, prevăzute in lege din 2003, nu s-au acordat pană acum, in timp ce orele suplimentare nu sunt plătite aşa cum prevede legea. Despre salarii, zicem noi, numai de bine! Potrivit unor surse oficiale, media la agenţii subofiţeri este de minimum 1.200 de lei, in timp ce media in cazul ofiţerilor superiori se ridică la 2.400 de lei. Să fie bine, să fie rău?!

×
Subiecte în articol: observator