x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul a primit rapoartele de la MAE şi MAI pe votul din diaspora, în scurt timp le va face publice

Premierul a primit rapoartele de la MAE şi MAI pe votul din diaspora, în scurt timp le va face publice

06 Iun 2019   •   13:18
Premierul a primit rapoartele de la MAE şi MAI pe votul din diaspora, în scurt timp le va face publice

Premierul Viorica Dăncilă a primit rapoartele de la Ministerul Afacerilor Externe şi de la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la organizarea şi desfăşurarea votului din diaspora de pe 26 mai, iar în scurt timp le va face publice, au precizat joi surse politice.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că va lua măsuri cu privire la "greşelile" produse în organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 26 mai, după ce va analiza raportul pe care l-a solicitat MAE, MAI şi celorlalte instituţii implicate.

"Imediat după alegeri am cerut MAE şi MAI, tuturor instituţiilor implicate în organizarea alegerilor, un raport complet cu privire la desfăşurarea procesului de votare, a dificultăţilor întâmpinate de alegători. Sunt un om echilibrat şi corect care nu vrea să ia decizii pripite. Poziţia de prim-ministru presupune raţiune şi responsabilitate şi cred că toate deciziile trebuie să le luăm în urma acestei analize. Pe baza acestui raport voi lua măsuri analizând cu atenţie ceea ce s-a întâmplat. Dacă au fost greşeli, şi cu siguranţă au fost greşeli, cei cu responsabilitate, cei care sunt responsabili de aceste greşeli trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancţiuni fără o analiză temeinică a acestor lucruri", a declarat Viorica Dăncilă, joia trecută, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că vor trebui luate măsuri pentru ca "ceea ce nu a fost bine în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului din 26 mai să nu se mai repete la următoarele scrutine electorale".

"Dacă este nevoie de noi reglementări, de modificări legislative, avem toată deschiderea să le facem împreună cu specialişti", a spus Dăncilă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila