x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa germană, despre “nababul Dan Diaconescu” şi “OTV-ul extrem de tabloidizat”

Presa germană, despre “nababul Dan Diaconescu” şi “OTV-ul extrem de tabloidizat”

de Istvan Deak    |    01 Apr 2012   •   13:18
Presa germană, despre “nababul Dan Diaconescu” şi “OTV-ul extrem de tabloidizat”

Intr-un articol intitulat “Televiziune propagandista interzisa', jurnalistii germani de la editia online a cotidianului berlinez Tageszeitung, taz.de, pun sub lupa situatia televiziunii OTV dupa ultimele decizii ale Consiliului National al Audiovizualului din Romania. “CNA-ul romanesc interzice un post privat din cauza propagandei politice. Postul tv este considerat haznaua sustinatorilor unui partid de extrema-dreapta. Din cauza propagandei politice permanente si unilaterale, CNA-ul a decis sa injumatateasca durata licentei postului privat OTV. Postul tv mai are dreptul sa emita doar pana la 28 septembrie anul curent, desi licenta ii expira abia la 1 aprilie 2013.

Este cea mai dura pedeapsa aplicata de CNA in istoria ei', noteaza jurnalistii germani, care nu omit nici cateva consideratii legate de patronul OTV, Dan Diaconescu: “OTV, un post tv extrem de tabloidizat, face reclama permanenta unui singur partid, creat de patronul, redactorul-sef si moderatorul-vedeta al postului, Dan Diaconescu, sub numele de Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD). In sondaje, PPDD se situeaza la 11%. In iunie vor avea loc alegeri locale in Romania, in timp ce in noiembrie se vor organiza alegeri parlamentare. Nababul Dan Diaconescu nu este membru al partidului, insa vrea sa candideze din partea PPDD la functia de presedinte in cadrul alegerilor prezidentiale programate in 2014.

Diaconescu isi face reclama cu promisiuni, considerate de multi observatori drept extrem de populiste si fanteziste. Un exemplu ar fi promisiunea ca fiecare roman care isi deschide o firma va primi 20.000 de euro. Partidul lui Diaconescu este considerat, printre altele, drept un posibil canal colector pentru sustinatorii de pana acum ai partidului de extrema-dreapta Romania Mare, aflat in deriva. CNA a sanctionat OTV in repetate randuri cu amenzi si oprirea emisiei pentru propaganda neintrerupta pro-Diaconescu si pentru alte incalcari ale eticii jurnalistice.

OTV isi amuza publicul cu stiri dubioase despre diferite cazuri penale si prin aparitia pe sticla a diferitelor clarvazatoare. La ultima abatere, CNA a intrerupt, pe 15 martie, emisia OTV pentru trei ore in prime-time', concluzioneaza jurnalistii de la Tageszeitung. (deak.istvan@jurnalu.ro)

×